Type Here to Get Search Results !

На празник Светог Пророка Илије Епископ тимочки Иларион богослужио у Бољевцу


Празник светог пророка Илије 2. августа 2017. године у Бољевцу је прослављен молитвено и свечано. Свету архијерејску Литургију служио је Епископ тимочки господин Иларион уз саслужење свештенства из Бољевца, Сокобање, Књажевца и Зајечара. Појао је ђакон Вук Јовановић из Зајечара. Бољевачки храм светог Илије био је испуњен верним народом Бољевца и околиних места.


Светом причешћу приступило је тридесетак верника и деце. После ломљења славког колача, владика се обратио верном народу честитајући храмовну славу и истакавши значај поштовања које наш народ има према светом Илији, као и неопходност живота у цркви и веру у живог и истинитог Бога, који се ради нас родио, умро и васкрсао и све свете прославио. Владика је истакао да се свети пророк Илија борио против многобожаца и лажних пророка и да су и данас таква времена, да се требамо клонити лажних пророка и оплемењивати благодат коју смо добили на светом крштењу кроз свету Литургију и свето причешће.


Након беседе  Епископа, извршена је свечана литија око храма. Старешина цркве протонамесник Ристибор Стевић и породица колачара Љубише Илића побринули су се за послужење и свечани ручак у сали црквене општине. Част колачара за идућу годину припала је породици Миљковић из Бољевца.