Type Here to Get Search Results !

Председник Вучић: Нека нас рођење Богомладенца надахне да оснажимо врлине мира, љубави и толеранције!

Божићне честитке Патријарху српском г. Иринеју упутили су председник Републике Србије г. Александар Вучић, председник Репубике Српске г. Милорад Додик и председница Владе Републике Србије гђа Ана Брнабић.

Председник Републике Србије г. Александар Вучић честитао је Његовој Светости Патријарху српском г. Иринеју, епископима, свештенству, монаштву и верницима Божић и Нову 2018. годину. У честитки се каже: -Ваша Светости, Вама, епископима, свештенству, монаштву и верницима Српске Православне Цркве, од срца честитам празнике Христовог рођења и желим срећну и благословену Нову 2018. годину. Нека нас рођење Богомладенца надахне да оснажимо врлине мира, љубави и толеранције и да дане празника проведемо у миру, радости, благостању и сваком добру. Мир Божји - Христос се роди! Срећна и благословена Нова година!


Председник Републике Српске г. Милорад Додик упутио је честитку Патријарху српском г. Иринеју следеће садржине:

-Поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића, Вама, свештенству, монаштву и свим верницима православне вероисповести упућујем најсрдачније честитке. Дан Христовог рођења је велика радост за све хришћане који нас изнова увек подсећа да су љубав, поштовање, заједништво и солидарност темељне вредности на којима се гради поверење, вера и нада у боље сутра и општи напредак. У жељи да велики празник прославите у миру, добром здрављу и срећи са својим најближим, поздрављам Вас традиционалним поздравом: Мир Божји - Христос се роди!


Председница Владе Републике Србије гђа Ана Брнабић честитала је Божић Патријарху српском г. Иринеју и верницима, уз жељу да празник проведу у миру и добром расположењу са својим породицама и пријатељима.

-Желим вам да најрадоснији хришћански празник проведете у духу толеранције, љубави, праштања и разумевања. Божић је уједно и време када су уз нас драги људи уз које црпимо снагу за изазове који нас очекују, снажимо доброту и веру да ће сутра које долази бити боље. Ови празници су време и када пружамо пуну подршку онима којима су наша помоћ и подршка потребни. Мир Божји, Христос се роди!, наводи се у честитки председнице Владе Републике Србије.