Type Here to Get Search Results !

Свјатјејши Патријарх Иринеј свечано отворио “Божићно сеоце код Храма” на Врачару


У предивном амбијенту цркве Светог  Кнеза Лазара, под куполом Заветног Храма посвећеног нашем просветитељу и учитељу Светом Сави, и окупљени у претпразништву рођења Богомладенца Христа, Верско добротворно старатељство и Светосавско звонце спремило је пакетиће за децу из вишечланих породица, као и корисницима црквених кухиња и штићеницима домова за незбринуту децу.




Патријарх је са уваженим гостима  поделио преко 1300 божићних пакетића. Подели је претходио пригодан програм у којем је учествовао хор српске Патријаршије Звонце.
Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј отворио је, у пратњи оркестра гарде Војске Србије 4. јануара 2018. год. манифестацију “Божићно сеоце код Храма”, која се први пут одржава у Београду, на платоу испред Храма Светог Саве на Врачару и трајаће до 28. јануара. 2018. год.


У име председника Србије, посетиоце је поздравио генерални секретар председника Никола Селаковић, који је изразио наду да ће “Божићно сеоце”, које је први пут организовано у Београду на светом месту саборовња, постати будуће срећно светковање српског народа.


Отварању “Божићног сеоцета код Храма” присуствовали су и председник Скупштине Србије Маја Гојковић; генерални секретар председника Републике Србије, Никола Селаковић; директор Канцеларије за вере, Милета Радојевић и представници града Београда; градски менаџер, Горан Весић; заменик градоначелника града Београда, Андреја Младеновић; председник ГО Врачар, др Милан Недељковић; затим представници Српске Православне Цркве; поред Његове Светости, настојатељ Храма, архимандрит Стефан (Шарић) са братством Храма, као и многобројне јавне личности, уметници, спортисти, бројни посетиоци, родитељи и деца.


На свечаном отварању наступили су Репрезентативни оркестар Гарде Војске Србије, Дечији хор “Растко” при Храму Светог Саве, Слободан Тркуља и Етно-група “Траг”.