Type Here to Get Search Results !

Епископ нишки Арсеније обилази и помаже сиромашне породице у планинским селима општине Медвеђа


Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније по други пут за кратко време обишао је Црквену општину Сијаринска Бања у општини Медвеђа, испуњавајући дато обећање о својој присутности на овим просторима.

Општина Медвеђа налази се на самој административној линији са јужном српском покрајином Косовом и Метохијом. Испред цркве Светог пророка Илије у Сијаринској Бањи Владику је дочекао верни народ, а повод његовог доласка био је посета вишедетне породице Николић из Равне Бање. У овој породици је петоро деце, међу којима девојчица Светлана Николић која болује од церебралне парализе, а која је ванредни ученик првог разреда Економске школе у Лесковцу.

Због боље комуникације са школом и лакшег савладавања градива, Светлани је био неопходан компјутер. Како ова скромна, али веома честита породица, привржена Цркви, није била у стању да приушти ово средство, то је учинио Епископ нишки, који је лаптоп обезбедио  захваљујући нишкој компанији Jakov Sistem.

-У ове великопосне дане, када се богатимо молитвом и добрим делима, владика Арсеније је дао пример милосрђа који треба следити и показао да су лаптоп и кеса пуна слаткиша, које је поклонио девојчици Светлани, нешто мало што говори о нечем већем, а то је да црква брине о свом народу, поготову у овим пограничним, мешовитим и сиромашним срединама, рекао је архијерејски намесник јабланички Далибор Стефановић.

У интензивном обиласку поверене му Епархије нишке коју води од септембра прошле године, епископ Арсеније је већ други пут посетио Општину Медвеђа. Први пут крајем прошле године када је поред Медвеђе и Сијаринске Бање посетио села Маћедонце и Газдаре. Захваљујући епископу Арсенију, село Газдаре, једно од највећих села општине Медвеђа, ускоро ће добити своју цркву.