Type Here to Get Search Results !

Престижно признање сараднику продукције Епархије бачке


Душици Мијатовић, спикерки продукције Епархије бачке додељења награда Радмила Видак за лепоту говора.




У петак, 13. априла 2018. године, на свечаности у Каменој сали Радио Београда генерални директор Радио-телевизије Србије г. Драган Бујошевић уручио је награду за лепоту говора Радмила Видак гђи Душици Мијатовић, дугогодишњој спикерки и водитељки радијског и телевизијског програма, чији глас од самог почетка емитовања оплемењује телевизијске емисије Верски календар и Верски мозаик Србије (видео прилог).

Спикерка, водитељка и ауторка Душица Мијатовић рођена је у Београду. Својим вишедеценијским присуством у медијима, од 1982. године, радећи бројне радијске и телевизијске емисије, истакла се врхунском лепотом говора. Радила је на свим програмима РТВ Београд и РТС. Читала је вести на Радио Београду 1, 2 и 202, била спикер Стереораме; снимала радио-драме за Драмски програм Радио Београда, радила је у Прес центру Радио Београда.

Њен карактеристични глас, јединствене боје, плени слушаоце и гледаоце. Водитељ је бројних радио-емисија, међу којима су Мала моћна музика и Драгстор забавне музике, а аутор је и водитељ емисије ноћног програма Отисак душе.

Душица Мијатовић се истакла и као организатор и учесник многих добротворних акција за обнову косовско-метохијских светиња. Снима и електронске уџбенике који ће ускоро бити уведени у образовни систем у Србији. Своје вишедеценијско искуство преноси колегама у интерној школи Радио Београда 202 за неговање доброг говора, очување језика и наступ пред микрофоном.

Радио-телевизија Србије је ову престижну награду установила 2014. године, а признање носи име Радмиле Видак, првог лектора Радио-телевизије Београд, која се деловањем у програмској свакодневици телевизије и радија и у Језичком савету РТС-а, истрајно борила за коректност акценатског интерпретирања и стилску лепоту изговорене речи у српском језику.