Type Here to Get Search Results !

Епископ бихаћко-петровачки Сергије началствовао Пасхалним јутрењем и Пасхалном Литургијом у манастиру Клисина


Молитвено, свечано и радосно и ове године дочекан је празник Васкрсења Христовог у Светомаринском манастиру Клисина. 
У 23 часа служено је васкршње јутарње богослужење, а у наставку Света Архијерејска Литургија којом је началствовао Епископ бихаћко-петровачки Господин Сергије (Карановић), а саслуживали су му: игуман Василије (Рожић), епархијски ђакон Немања Рељић, те јерођакон Данило (Иваниш). У богослужењу је учествовао и ипођакон Угљеша Новак, службеник Епархије бихаћко-петровачке.


 


Током Свете Литургије прочитана је Васкршња посланица Његове Светости патријарха српског Иринеја. Већ по устаљеној традицији освештана су и вјерницима подијељена васкршња јаја, а освештан је и манастирски сир. 


У препуном храму Свете Марине вјернима се обратио духовни предстојатељ наше Епархије, Епископ Сергије, пожељевши свима срећан и Богом благословен празник Васкрсења Христовог, са молитвеном жељом да у свакоме од нас изнова васкрсне љубав према Богу и ближњима. 


У манастирском конаку, уз послужење, настављено је заједничарење започето у светом храму, а присутни су једни другима честитали Празник над празницима, традиционалним поздравом: ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ - ВАИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!