Type Here to Get Search Results !

Епископ ваљевски Милутин о дочеку моштију Светог Нектарија егинског


На празник Вазнесења Господњег верни народ Епархије ваљевске обрадован је великом милошћу Божјом - из манастира Светог Нектарија на Егини стигао је делић моштију овог чудотворца. Епископ ваљевски г. Милутин тога дана дочекао је овај велики дар на београдском аеродрому „Никола Тесла, а за Радио „Источник“ Епархије ваљевске Владика је дао изјаву. 
„Када је авион слетео и када сам угледао свете мошти, осетио сам се лако и чудесно, то је Благодат Божја преко Светог Нектарија“, рекао је Владика за радио „Источник“ Епархије ваљевске.



Након дочека моштију на београдском аеродрому, Преосвећени Владика Милутин је донео свете мошти у Епископску резиденцију у Ваљеву, где су Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан, протојереј-ставрофор Драгомир Јовановић, протојереј Ненад Марковић и јереј Игор Илић отпојали тропар Светом Нектарију на српском и грчком језику. У параклису Светог Јована Крститеља у Епископској резиденцији је одслужен Молебан за здравље српског народа, јер Светог Нектарија у помоћ највише позивају они који су оболели од малигних обољења.

Епископ Милутин у изјави за радио „Источник“ Епархије ваљевске, не кријући срећу због доласка моштију, рекао је да је скоро три године разматрао како Светог Нектарија да доведе међу Србе и додао да је "право је Божје чудо да је манастир Светог Нектарија Егинског на Егини дозволио да се изнесе део моштију Светог Нектарија, јер светиња не даје мошти већ неко време".