Type Here to Get Search Results !

Епископ Константин богослужио у Футогу


Епископ Константин: Свагда благодарите Господу на свим благодатним даровима! 




Благословом Његовог Преосвештенства Епископа новосадског и бачког др Иринеја, на празник светих славних и свехвалних aпостола Андроника и свете Јуније, у среду 30. маја 2018. лета Господњег, светом архијерејском Литургијом у храму Светих бесребреника и чудотвораца Козме и Дамјана началствовао је Његово Преосвештенство умировљени Епископ Константин уз саслужење  протопрезвитера-ставрофорâ: Љубомира Ђокића, Илије Филиповића пароха лончарског, Радована Лукића пароха лешничког, Стевана Кувежданина пароха кнежево-виноградског; протопрезвитерâ: Предрага Толимира пароха при новосадском храму Свете браће Кирила и Методија на Телепу, Милоша Стојановића пароха при новосадском Светојовановском храму на Детелинари, Милана Малинића пароха при новосадском Световазнесенском храму на Клиси, Жељка Тешића настојатеља Световрачевског храма у Футогу, Милоша Јевросимова пароха тителског; протонамесникâ Драгана Штевића пароха дероњског, Алексеја Блануше пароха ловћенског, Бранислава Спасојева пароха ченејског, као и часног ђакона Александра Билића. 


Благољепију евхаристијског сабрања својим милозвучним појањем у славу Божју допринели су футошки пароси протонамесници Миле Мајкић, Борислав Милић, Миливој Шемић, као и овдашњи вероучитељ Бранислав Илић. 


На љубазни позив домаћина проте Жељка Тешића, сабрани у Светодуховској радости некадашњи ученици богословије Светог Арсенија Сремца у Сремским Карловцима (генерација 1984-1989), а сада свештенослужитељи Светог жртвеника,предвођени својим некадашњим разредним старешином Епископом Константином, сабрани око Трпезе Господње узнели су благодарност Једином истинском Свештенослужитељу, Господу нашем Исусу Христу, на свим благодатним даровима, молећи милост у љубав Његову. На крају сабрања поучним словом сабране је поучио владика Константин указавши да је циљ и смисао оваквих сабрања управо благодарност Господу на свим добрима која нам се дарују на спасење наше и васцеле Цркве. Владика је подсетио да предавајући васцело своје биће Господу себе непрестано испуњавамо вером, надом и љубављу радујући се свагда у Господу.


Епископа, свештенство и сабрани народ Божји поздравио је и протопрезвитер Жељко Тешић који је у свом кратком и љубављу испуњеном слову исказао своју радост молећи се Господу да се та радост у Духу Светоме настави и у Царству небеском и да се још дуго година у духовној и телесној крепости сабирамо око свога Господа. 

катихета Бранислав Илић