Type Here to Get Search Results !

Фински Архипископ говориће на заседању Сабора у САД


Архиепископ хелсиншки и све Финске г. Лав стиже у САД 22. јула 2018. године на позив Његовог Блаженства Митрополита вашингтонског и све Америке и Канаде (Православна Црква у Америци) г. Тихона. Архиепископ Лав  ће учествовати као гостујући предавач на 19. Свеамеричком сабору Православне Цркве у Америци, који ће се одржати од 23. до 27. јула у Сент Луису, држава Мисури, јавља сајт Финске Православне Цркве.

Тема заседања Сабора биће  „За живот света“. Фински Предстојатељ ће се обратити Сабору у четвртак, 26. јула, а његово предавање ће бити објављено следећег дана на енглеском, финском и руском језику. Митрополит  Тихон је посетио Финску почетком 2016. године на позив архиепископа Лава, заједно са делегацијом своје Цркве. Два предстојатеља су одслужили Божанску Литургију 28. фебруара у Нововалаамском манастиру, и тад се митрополит Тихон обратио на отварању годишње свештеничке конференције на тему „Неговање манастирских звања“

За време свог боравка у САД митрополит Тихон ће потписати споразум са архиепископом Лавом о међусобној сарадњи у пет важних области црквеног живота: програм размене студената, дијалог о етичким питањима, пастирско старање и рад са нордијским домородачким народима, омладинска размена и размена свештеника и монаха.