Type Here to Get Search Results !

Владика Херувим примио званичнике Републике Србије


Делегација Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама Републике Србије, на челу са директором Управе др Милетом Радојевићем посетила је 18. јула 2018. године у Епархијском двору у Даљу Епископа осечкопољског и барањског г. Херувима.

Сусрету су присуствовали и заменик дирекотра Управе др Марко Николић и председник Удружења Милутин Миланковић мр Славко Максимовић. После важног и конструктивног разговора везаног за обнову храмова и константну помоћ коју Република Србија даје епархијама Српске Православне Цркве изван матичне државе, делегација је у пратњи владике Херувима посетила кућу Милутина Миланковића, где се упознала са радом едукативног центра који носи име знаменитог научника.

Уследила је посета Катедралном храму Светог великомученика Димитрија у Даљу и храму Рођења Светог Јована Претече у Сарвашу, у којима су гости упознати са тренутним активностима на обнови ових светиња. На крају посете, епископ Херувим је упознао госте са стањем самог Епархијског двора и пратећих зграда. Установљено је да је потребна санација и обнова појединих помоћних објеката.

Овом приликом је констатована потреба за оснивањем издавачке делатности Епархије осечкопољске и барањске, чиме би се заштитила историјска грађа и појачала духовна обнова и мисијска делатност Епархије, а све у сврху очувања верског и националног идентитета нашег народа на овим просторима.