Type Here to Get Search Results !

Епископи Иринеј и Исихије богослужили у Светосавском храму на Бистрици


У четврту недељу Часног Поста и уједно на празник Благовести, 25. марта / 7. априла 2019. године, Евхаристијским сабрањем у храму Преноса моштију Светог Саве у Новом Саду, началствовао је Његово Преосвештенство Епископ новосадски и бачки господин др Иринеј, уз саслужење Његовог Преосвештенства Епископа мохачког господина Исихија, протопрезвитера-ставрофора Миливоја Мијатова, архијерејског намесника новосадског првог, братства реченог храма и новосадских ђакона.






Светим Тајнама Тела и Крви Христове приступили су готово сви сабрани у светом храму, што је немерљива духовна радост и задовољство ове парохијске заједнице. У својој архипастирској беседи Владика Иринеј је у великом броју сабраном верном народу између осталог поручио: ...Данас у ову већ четврту по реду недељу Часнога и Великога Поста необичним и не увек особито честим преклапањем двају великих празника у календару Цркве празнујемо двоструко. Данас славимо Јована званог Лествичника који описује духовно успињање човеково... Благовести – блага вест, Благовест каже се другачије Јеванђеље, радосна вест, уствари најрадоснија и једина радосна вест од неба, вест о рођењу Бога у људском обличју, рођење Христово, рођење вечног Божјег Логоса, Божје Речи одевене у људском телу и људску природу... 



 На крају свете Литургије настојатељ Светосавског храма протонамесник Бранислав Мркић заблагодарио је у име братства храма и његових парохијана Преосвештеној господи Епископима Иринеју и Исихију, рекавши да је за све сабране ово истинска трострука духовна радост која се огледа у прослави Средопосне недеље, празника Благовести и архијерејске свете Литургије.