Type Here to Get Search Results !

Сабрање свештенства Епархије бихаћко-петровачке


Дана 30. (17) марта 2019. године Његово Преосвештентсво Епископ бихаћко-петровачки и рмањски г. Сергије предводио је свету архијерејску Литургију у саборном храму светих апостола Петра и Павла у Босанском Петровцу. Епископу су саслуживали: архимандрит Серафим (Кужић), протопрезвитер-ставрофор Петар Миловац, Драган Шкалоња, Радослав Станковић, протопрезвитер Горан Травар, јеромонах Данило (Иваниш), презвитер Савко Плавшић, ђакон Немања Рељић и Дејан Грчић. Прије почетка Свете Литургије сабор свештенства и монаштва Епархије бихаћко-петровачке исповиједао је протопрезвитер-ставрофор Миладин Тешановић.


Владика се свом свештенсву и монаштву, али и вјерном народу обратио пригодном бесједом ријечима подршке: Цјелокупан клир наше Епархије призван је од Господа на једно, да подражавамо позиву својих светих предака, корачајући стопама мучеништва и страдалништва за свој народ, за овај благочестиви вјерни род који утјеху управо налази у својим предстојатељима и служитељима Престола и Олтара Божијега. У саборном петропавловом Храму изложене су мошти свештеномученика Вукосава куленвакуфског који је посвједочио Господа у најтежим тренутцима свога живота, и на тај начин показао нам свима примјер, онај примјер какви треба да будемо, истрајавајући до краја у своме свештеном позиву. 

Након светог Сабрања у просторијама Епархије предавање на тему савремених искушења у дјелатности свештенослужитеља одржао је високопречасни протопрезвитер, Професор Љубивоје Стојановић.