Type Here to Get Search Results !

Презвитер Бранимир Боровчанин поводом немилих догађаја у Благају код Мостара: Дела Љубави су свакодневна!


За радио "Слово љубве" говорио је свештеник Бранимир Боровчанин из Благаја код Мостара, у Епархији захумско-херцеговачкој, коме су недавно упућене претње преко друштвених мрежа. 



Каже нам да њега не забрињавају непријатне речи, већ га изненађују даљи коментари других људи на друштвеним мрежама који су се надовезивали речима "да је то добро да се дешава зато што је то исто неки други урадио": "Ово је појединачан случај. Надам се да ће у будућности било који напад бити осуђен - не само то кад се деси свештенику, већ морамо да заштитимо и фратре, хоџе и имаме, све људе, све мањине, јер нас Јеванђеље томе учи јер нам је свима дата слобода. Овде постоји љубав и поштовање. Верске заједнице пружају једне другима подршку и могу да посведочим из личног искуства да су верски службеници први који позивају на мир", рекао је о. Бранимир подсећајући на један од примера - бошњачка фамилија донирала је трпезу љубави за Госпојински празник. Отац је посебно подвукао да медији морају да посвете пажњу пре свега таквим примерима, а не немилим спорадичним догађајима.

"Избегавам реч "суживот" јер овде постоји љубав и уважавање и то је - живот. Постоје дела Љубави која се дешавају свакодневно. Са човеком који је оставио непримерен коментар треба поразговарати, помоћи и рећи где је погрешио, али  - љубављу, а не претњама и сукобима", изричит jе отац Бранимир.

Подсећамо да је Међурелигијско веће у Босни и Херцеговини у саопштењу (фотографија уз ову вест) 29. августа 2019. осудило вербални напад на свештеника и повратничку заједницу православних Срба и мостарским Србима, који су дошли у цркву Светог Василија Острошког у овом месту да присуствују Литургији и традиционалном сабору за Велику Госпојину: "Рецимо НЕ говору и делима мржње, шаљимо поруке помирења и праштања", наводи се поред осталог у саопштењу Међурелигијског већа БиХ.


Повезана вест: