Type Here to Get Search Results !

Ученици Основне школе "Михајло Пупин" из Ветерника учествовали на такмичењу из познавања историје


Благословом Његовог Преосвештенства Епископа новосадског и бачког др Иринеја, поводом прослављања великог јубилеја наше помесне Православне Цркве, у оквиру архијерејских намесништава Епархије бачке, 19. октобра 2019. године одржано је такмичење у познавању историје на тему – осам векова од добијања аутокефалности Српске Православне Цркве. У наведеном такмичењу учешће су узели ученици Основне школе "Михајло Пупин" из Ветерника, из архијерејског намесништва новосадског првог. 

Повезана вест:


Надахнути празничним даном када са сваком љубављу савршавамо молитвени спомен на Светог славног и свехвалног Апостола Тому, ученици осмог разреда Милица Вуковић и Зоран Драгичевић, предвођени својим вероучитељем Браниславом Илићем, и ученица седмог разреда Исидора Игњатов, предвођена вероучитељем Раденком Рајлићем, учествовали су на такмичењу које је организовано на нивоу архијерејског намесништва новосадског првог у основној школи "Мирослав Антић" у Футогу. 


Ученици су показали велико знање, а овом приликом се посебно истакла Исидора Игњатов, ученица седмог разреда која је освојила ПРВО место на појединачном нивоу, док су ученици ветерничке школе "Михајло Пупин" заузели пето место. 


Часни ђакон Мирослав Стојановић, заблагодарио је свим катихетама и вероучитељима на труду и показаној љубави, а ученицима на учешћу у овом такмичењу, пожелевши им пуно успеха у новим ђачким подухватима. Ученицима су за освојена прва три места додељене дипломе, док су осталим ученицима подељене захвалнице за учешће и пригодни поклони. Ученици Исидори Игњатов додељена је диплома за освојено прво место на појединачном нову.