Type Here to Get Search Results !

Нова песма Данице Црногорчевић: Православље Црном Гором блиста


Због вируса корона и немогућности снимања, Даница Црногорчевић, млада уметница која се бави етно, традиционалном и духовном музиком напокон објављује спот и песму „Православље Црном Гором блиста.”


Песма „Православље Црном Гором блиста” посвећена је историјским литијама које су, како се и у песми каже, масовно „пробудиле верни народ”.

Даница Црногорчевић нам открива да је за музику и текст била задужена Дајана Петровић из Ваљева, која је са својим супругом оснивач групе „Нектарија“.

„Професионални и увек на висини задатка аранжман је урадио Александар Ковачевић. Кавал је свирао Милош В. Николић, који нам је несебично пружио максималну подршку, не само за ову, него и за све остале песме које ће се ускоро наћи на другом албуму. Интро, који можете да чујете на самом почетку, отпевао је протојереј - ставрофор Миодраг М. Поповић. Он је песми својим гласом дао један посебан призвук молитве, заједно са опоменом који и текст казује „На светиње ко је уст’о, не зна шта је јунаштво и чојство!”“, рекла је Даница Црногорчевић.

Продукцију видеа, снимање спота, Даница Црногорчевић је поверила Иванград студију, на челу са Владимиром Шћекићем из Берана.

„Са истанчаним осећајем за одабир кадрова, надамо се да ћете уживати у споту и на тај начин молитвено подржати српски народ. Овим путем им се захваљујем што су у песми, свако на свој начин, пуним срцем и са љубављу допринели да заједно подржимо наш народ који се бори за наше светиње и уопште веру православну и свету, живу, нашу мајку Цркву,“ изјавила је ова уметница за Спутњик.

Она најаљује и нову песму за Видовдан ове године „Весели се српски роде” коју је написао њен супруг, ђакон Иван Црногорчевић, такође као допринос очувању светиња на Косову и Метохији.


Извор: Спутњик
Рубрика