Type Here to Get Search Results !

Протопрезвитер-ставрофор Велимир Јововић у емисији "Питајте свештеника": Увијек имајмо повјерења у Христа!


Протојереј-ставрофор Велимир Јововић парох страшевинско-старотребјешко- кличевски на почетку емисије протумачио је Свето Јеванђеље на Осамнаесту недјељу по празнику Педесетнице.


Звучни запис емисије


“Као што су апостоли од простих рибара постали “ловци душа“ за Царство небеско тако и ми увијек и у свакој прилици имајмо повјерења у Господа“- каже отац Велимир.

Он је говорио и о празнику преподобног Киријака Отшелника који ћемо сјутра прославити и подсјетио на значај празника Покрова Пресвете Богородице.

“Не постоји људско срце на читавом свијету које може да воли људски род као што га воли Мајка Божија“- каже отац Велимир.

Говорећи о Михољским задушницама и значају помена за упокојене он каже да нам, када се растајемо са нашим ближњима, који се селе у вјечни живот, Црква Божија оставља живи контакт са њима кроз наше молитве, помене и приносе за душе њихове.

Отац Велимир је говорио и о пошасти нашег доба, вирусу корона који је, нажалост, однио многе животе, а биљежи се све више обољелих од ове болести. Како сачувати присебност и уз Божију помоћ надвладати и ово искушење, поучио нас је отац Велимир.

Парох страшевинско-старотребјешкокличевски је, у наставку емисије, одговарао на постављена питања наших слушалаца међу којима су се нашла и питања како одржати равнотежу између ума и срца, када почиње а када се завршава црквени дана, и друга питања на која можете чути одговоре у овој душекорисној емисији.


Извор: Радио Светигора

Рубрика