Type Here to Get Search Results !

Епископ Арсеније: Свети мученици су своју веру запечатили крвљу


У уторак 23. фебруара 2021. године, када Црква Божија молитвено прославља Светог мученика Харалампија, Његово Преосвештенство епископ нишки Г. Арсеније служио је Свету Литургију у храму посвећеном овом дивном Божијем угоднику у селу Костур крај Пирота.


Звучни запис беседе


На Светој Литургији, Његовом Преосвештенству саслуживали су јереј Душко Видачић, архијерејски намесник пиротски, јереј Миљан Панић, јереј Петар Крстић, јереј Раде Трипић, ђакон Ђорђе Филиповић и ђакон Немања Шево.

Храм је био испуњен верним народом као и свештеницима пиротског краја који су дошли да заједно са својим Архијерејем прославе Светитеља Божијег.

Након заамвоне молитве Преосвећени Владика освештао је славске дарове и пререзао колач у спомен Светог мученика Харалампија и славу Животворне Тројице.

На крају Свете Службе Његово Преосвештенство обратио се пригодним речима свима присутнима најпре говорећи о Светитељу кога данас прослављамо, а потом је честитао празник и славу овој парохијској заједници која се Богу моли у храму Светог мученика Харалампија.


Извор: Епархија нишка