Type Here to Get Search Results !

Протонамесник Филип Јаковљевић о самоубиству: Не постоји разлог!

 

Услед неповољне здравствене ситуације проузроковане вирусом корона и забране окупљања у Ваљеву, циклус трибина „Православље и млади“ наставља се путем интернета уз сарадњу са локалном ТВ „Марш“ и радијом „Источник“ Епархије ваљевске, а у организацији ЦО Ваљево – Храма Васкрсења Христовог. 


Уредник трибина које се пуних дванаест година реализују, јереј Дејан Трипковић, каже да ће на овај начин Црква наставити да шири реч Божју прожету љубављу и утехом. После емисије посвећене Великом посту, протонамесник Филип Јаковљевић, архијерејски заменик Епископа ваљевског, говори о веома болној, тешкој и, нажалост, веома актуелној теми – самоубиству. 

У Светом писму се на више места, посредно и непосредно, истиче да је самоубиство највећи и неопростив грех, а најпознатији пример је 6. Божја заповест која гласи – Не убиј! Самоубиство је комплексан феномен, резултат различитих социокултурних и личних фактора, које се нажалост, пројављује и узима све више маха у време економских, породичних и личних криза. Али, ниједан разлог не може бити довољно јак за одузимање сопственог живота, каже отац Филип. Како човек да нађе смисао живота, како да устане када падне, на који начин му вера може помоћи у томе, на ова и на друга питања одговора протонамесник Филип Јаковљевић, архијерејски заменик Епископа ваљевског у новој емисији у оквиру циклуса „Православље и млади“, посвећеној самоубиству.


Извор: Радио Источник