Type Here to Get Search Results !

Митрополит кијевски и све Украјине г. Онуфрије: Бог шаље чуда која нас подсећају на вечност


Његово Блаженство Митрополит кијевски и све Украјине г. Онуфрије гостовао је недавно у емисији „Слово Предстоятеля”, која је емитована на Украјинској телевизији. Говорећи том приликом о значају чудâ у хришћанском животу, митрополит Онуфрије је изјавио: „Константно смо окружени чудима која сведоче љубав Божју и вечни живот, иако их често не примећујемо.”


Његово Блаженство говорио је, поред осталог, и о чудесном исцељењу којем је лично присуствовао. „Људи питају да ли у данашње време чуда уопште постоје. У данашње време чуда постоје”, истакао је предстојатељ Украјинске Православне Цркве и додао: „Највеће чудо које имамо пред нашим очима је универзум, који је Бог створио из ничега. Ово је велико чудо које човеков ум не може да обухвати”, нагласио је Митрополит кијевски. „Нажалост, таква чуда често пролазе неопажено код већине људи. Не примећујемо ова чуда и духовне ствари које откривају лепоту божанске љубави зато што смо везани за таштину и земаљске бриге. Према томе, Бог нам шаље чуда која нас подсећају на вечност”, објаснио је митрополит Онуфрије.

Његово Блаженство је, како се и сам подсетио, лично сведочио чуду у српском атонском манастиру Хиландару, у којем је старији, болешљиви монах живео строгим начином живота, сагласним манастирским правилима. Молио се, постио и трудио се, а када је напунио сто година, изненада је био излечен од дијабетеса, хипертензије и неуропатије. „Видео сам то својим очима. То је оно што је Бог уредио, зато што је тај човек приморавао себе да живи по Божјем закону, иако му је то било тешко. Видео сам га у сто трећој години, а годину дана касније је преминуо, али не од болести. Молио се Богу да га Бог узме к Себи. Бог воли човека који се труди да живи сагласно законима Божјим”, нагласио је предстојатељ Украјинске Православне Цркве.

Његово Блаженство је позвао своје стадо да се и они труде, свако према својој сопственој мери могућности. „Волео бих да се сви труде да посте, у разумној мери, да се моле и да чине добра дела. Иако нам је ово тешко, морамо настојати да то чинимо. За особу која се труди да чини добро, да се моли и да пости, Бог умножава и физичку и духовну снагу, али и дане овоземаљског живота”, подсетио је православне вернике Митрополит кијевски и све Украјине г. Онуфрије.


Извор: Инфо-служба Епархије бачке