Type Here to Get Search Results !

Владика Иларион у Мајданпеку: Неопходно је да будемо јединствени у молитви

У недељу 11. априла 2021. године Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион началствовао је светим литургијским сабрањем у храму Светих Апостола Петра и Павла у Мајданпеку. Епископу су саслуживали свештеници из свих крајева Епархије тимочке. Светој служби, међу бројним верницима, присуствовао је и председник Општине Мајданпек г. Драган Поповић.


Тумачећи прочитане одељке из светог Јеванђеља Епископ Иларион је истакао да је неопходно да будемо јединствени у молитви, да у једнодушности и једномислију стојимо као једно тело пред Богом у Његовој Цркви.

Говорећи о блаженствима, тимочки владика је напоменуо да у данашње време посебно треба да имамо на уму Христове речи којима нам говори да су блажени они који трпе понижења, клевете и грдње ради Његовог имена.

За крај, Преосвећени Епископ позвао је све вернике да преостало време Часног поста проведу у покајању, молитви и духовном миру, не губећи никада хришћанску радост утемељену на радости Христовог Васкрсења која представља пропаст туге, безнађа и очајања.


Извор: Епархија тимочка