Type Here to Get Search Results !

Митрополит ловчански Гаврило: Украјинска Православна Црква је једина канонска Црква у Украјини


Током посете Полтавској епархији, 15. маја 2021. године, митрополит ловчански Гаврило пренео је свим верницима Украјинске Православне Цркве благослов Предстојатеља Бугарске Православне Цркве, Најсветијег Патријарха Неофита.


На празник Светог Атанасија, цариградског Патријарха, Лубенског чудотворца, архијереј Бугарске Православне Цркве током Свете литургије саслуживао је митрополиту полтавском и миргородском Филипу у Мгарском мушком манастиру Преображења Господњег.

Митрополит Гаврило је захвалио на позиву да узнесе молитве у историјском манастиру и нагласио да је једина канонска Православна Црква у Украјини она коју предводи Његово Блаженство митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије.

„Драги Владика, желео бих да вам честитам у име клира, духовенства и верујућих хришћана наше епархије, који тренутно испољавају нарочиту љубав према вашој светој Цркви“, рекао је митрополит Гаврило. „Ваша Црква се налази у времену искушења, прогона, али истовремено ви растете уз Божју помоћ. Духовенство и народ Украјине служи нам као пример вере. Постоји само једна Црква, и њу – Православну Цркву у Украјини представља Украјинска Православна Црква на челу са митрополитом Онуфријем“.

„Божја благодат се даје искључиво тамо где поштују каноне и догме“, додао је митрополит Гаврило.


Извор: Сектор за информисање ОСЦП-а