Type Here to Get Search Results !

Епископ Митрофан: Господ је лекар душа и тела наших


У Недељу Раслабљеног, 23. маја 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ канадски г. Митрофан служио је Свету архијерејску Литургију у Саборној цркви у Београду. Светој Литургији молитвено је присуствовао Епископ будимљанско-никшићки и администратор Митрополије црногорско-приморске г. Јоаникије, а владици Митрофану саслуживали су протојереји-ставрофори Бранко Топаловић, архијерејски намесник београдски други и Вајко Спасојевић и протођакон Дамјан Божић.


Звучни запис беседе


Тумачећи данашњу Јеванђелску причу о Раслабљеном, о чуду које се догодило у Бањи Витезди, Епископ Митрофан је у својој беседи поручио верном народу да што више прилазе Господу, да му се моле јер једини је Он лекар душа и тела наших. „Нама је дата једна вода то је Света Тајна Крштења коју ми треба да држимо целога живота и да буде на нама благодат Светога Духа! И дато нам је да се стално сећамо да смо се крстили у име Васкрслог Господа нашег Исуса Христа“, истакао је Епископ Митрофан.

Свету архијерејску Литургију је својим појањем улепшало Прво Београдско Певачко Друштво, на челу са диригентом Светланом Вилић.


Извор: Радио Слово љубве