Type Here to Get Search Results !

Владика Иринеј: Господ никада неће допустити нашу пропаст


Његово Преосвештенство Епископ источноамерички г. Иринеј (Добријевић), служио је свету Архијерејску Литургију у недељу Раслабљеног, 23. маја 2021. године, у манастиру св. Архангела Гаврила у Земуну. „Хвала Богу за овај данашњи сусрет, јер сваки сусрет са Христом и у Христу нас води ка Царству Небеском“ рекао је Епископ Иринеј поздравивши све сабране најрадоснијим васкршњим поздравом.


Звучни запис беседе


„У овом пасхалном периоду долазимо до једне необичне тачке, јер свако Јеванђеље ће од сада говорити о води“, рекао је Владика појашњавајући да нас је Црква прво кроз Часни пост припремила за сусрет са Христом, дајући нам најрадоснију вест о Васкрсењу.

„Бог није створио човека за смрт, а вода се помиње из више разлога, јер је она сама суштина људског живота“, рекао је Владика, напоменувши да се у води крштења морамо окупати јер без крштења нема обнове људског бића. „Током овог периода ми обнављамо наше крштење, долазимо до споственог  очишћења и до сусрета са Христом Богом“ рекао је између осталог Владика Иринеј, тумачећи у наставку прочитано јеванђељско зачало о Раслабљеном.


Извор: Радио Слово љубве