Type Here to Get Search Results !

Митрополит Хризостом на Васкрс: Да нас Васкрсли Христос васкрсне из пандемије болести, страха и неизвјесности


И ове 2021. године благости Господње и поред пандемијских услова и ограничења под којима јесмо и живимо највећи наш хришћански празник, празник над празницима и весеље над весељима свечано је и торжествено прослављен у свим сарајевским храмовима (старој цркви на Башчаршији, саборној цркви у Старом граду и цркви у Новом Сарајеву – на Пофалићима). Централна васкршња прослава одржана је у саборној цркви у Старом граду.


Након Васкрсења и васкршњег јутрења тачно у 09:00 часова служена је света аријерејска литургија која је директно преношена преко БХТ1.

Светој архијерејској литургији началствовао је Високопреосвећени митрополит дабробосански Господин Хризостом уз саслужење: протојереја-ставрофора проф. др Владислава Топаловића, архијерејског замјеника, протојереја-ставрофора проф. др Владимира Ступара, протојереја Марка Главаша, јереја: Немање Лакића, Дејана Бакмаза и Милана Ђукића те ђакона Будимира Гардовића. На крају свете литургије благословљена су васкршња јаја које је Високореосвећени подјелио вјерном народу.

Високопреосвећени је пожелио срећан и благословен празник свима. Изнад свега је пожелио да нас Васкрсли Христос васкрсне из пандемије болести, страха и неизвјесности, да нас утврди у вјери, слози и јединству, да нас сједини, умножи и обожи.


Извор: Митрополија дабробосанска