Type Here to Get Search Results !

Епископ бачки Иринеј примио у посету госте из Украјинске Православне Цркве

 

Његово Високопреосвештенство Митрополит виницки и барски г. Варсануфије, заједно са својим свештенством и верницима, посетио је у уторак, 18. маја 2021. године, Епархију бачку и град Нови Сад.

Госте је у дворани Црквене општине новосадске дочекао Његово Преосвештенство Епископ новосадски и бачки г. Иринеј, у присуству Његовог Преосвештенства Епископа мохачког г. Исихија, протојереја Миодрага Шипке, архијерејског намесника новосадског првог, протонамесника Ђорђа Стојисављевића, војног свештеника, и новосадских ђакона.

Преосвећени владика Иринеј је пожелео добродошлицу гостима из Украјинске Православне Цркве и истакао да се кроз овакве сусрете потврђује наше јединство у Господу и православној вери, указујући на значај неговања братских односа наша два православна народа током заједничке крсноваскрсне историје.

У име верникâ из Украјине, Епископу бачком г. Иринеју је на указаном гостопримству и посебној подршци Украјинској Православној Цркви Московске Патријаршије заблагодарио Митрополит виницки и барски г. Варсануфије.

Гости су посетили Саборни храм у Новом Саду, Светоархангелски манастир у Ковиљу и манастир Васкрсења Христова у Каћу.


Извор: Инфо-служба Епархије бачке