Type Here to Get Search Results !

Епископ Исихије богослужио у Светониколајевском храму у Мошорину


У суботу, 22. маја, на дан када обележавамо Пренос моштију Светог оца Николаја, архиепископа мирликијског, свету архијерејску Литургију у храму Преноса моштију Светог оца Николаја у Мошорину служио је Његово Преосвештенство Еписком мохачки г. Исихије са свештеницима и ђаконом архиерејског намесништва жабаљског.


Уз празновање храмовне славе, најављено је и обележавање осамдесете годишњице од смрти задужбинара храма, свештеномученика Светозара Влашкалића, који је и сахрањен у крипти храма, што је додатно утицало на посету верника богослужењу.

Поред великог броја грађана који су се окупили, богослужењу су присуствовали и представници републичке, покрајинске и локалне власти, као и Командант и официри гардијске бригаде Војске Србије, а овогодишњи кум славе, г. Никола Бањац, генерални секретар Скупштине АП Војводине приложио је храму престони крст и прихватио је кумство и за следећу годину.

По завршетку свете архијерејске Литургије, Његово Преосвештенство Еписком мохачки г. Исихије заблагодарио је свима који су се одазвали позиву и својим учешћем и присуством увеличали ову духовну свечаност коју је Управа Светониколајевског храма у Мошорину организовала поводом прославе престоног празника. 


Извор: Инфо-служба Епархије бачке