Type Here to Get Search Results !

У Епархији шумадијској ниче манастир посвећен Преподобном Пајсију Светогорцу

 

Након Свете Литургије, 30. маја 2021 године, у суседном селу Шуљковцу, Владика је осветио и положио камен темељац манастирског конака, за будући манастир који ће бити посвећен Светом Пајсију Светогорцу. Том приликом, он је рекао да је Свети Пајсије био сав саткан од вере, љубави, поста, труда, од молитве. И то ће бити прва црква у шумадијској Епархији, а можда и у целој нашој Помесној Цркви, која ће бити посвећена овом угоднику Божијем. Он је рекао да је ово дело Божије започето трудом пароха из Драгоцвета, оца Славише.


Звучни запис беседе


“Нама нису само потребни зидови, већ људи, жива Црква, народ Божији,” додао је Владика. Овде је подсетио на речи Светог апостола Павла да се уграђујемо у зидове Цркве као живо камење.

Приложници парцеле на којој ће се градити манастир су Зорица Недељковић из Драгоцвета, Верица Цветковић из Јагодине, Даница Илић из Јагодине, Владан Јаковљевић из Јагодине, Мирослав Урошевић из Шуљковца.

Након богослужбеног дела, домаћин, парох драгоцвечки о. Славиша је са својим парохијанима приредио трпезу љубави за све присутне вернике, на прелепом имању будућег манастира. На крају, ученици веронауке, су извели краћи комад из јеванђелске приче о блуном сину, а “Србски појци” отпевали пар, родољубивих, народних песама.


Извор: Епархија шумадијска