Type Here to Get Search Results !

Патријарх благословио српске ватерполисте


Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 9. јула 2021. године у Патријаршији српској у Београду чланове ватерполо репрезентације Србије, учеснике предстојеће Олимпијаде у Токију.

Председник Ватерполо савеза Србије г. Виктор Јеленић уручио је Његовој Светости плакету, док је ватерполо капицу са бројем два Патријарху поклонио капитен репрезентације г. Филип Филиповић. Пријему је присуствовао и министар омладине и спорта г. Вања Удовичић.

Патријарх је ватерполистима поручио да постићи успех не зависи само од тога колико су они добри, него и од тога ко је с друге стране. Како је појаснио, они који су са друге стране нису непријатељи већ учествују у играма уз дух такмичења ко ће бити бољи. 

- Смисао такмичења је да будемо бољи од себе, а да у победи препознамо другог и да је и тај други, иако је изгубио, учествовао у радости наше победе. Олимпијске игре су борба за врлину, поручио је патријарх и навео да је у преводу на српски језик античке пословице У здравом телу, здрав дух изостављен део да је потребно молити се за здрав дух у здравом телу. - Из те пословице извлачимо закључак да је циљ игара исказивање врлине, а Олимпијске игре су место где се слави врлина, казао је Патријарх који је пожелео успех ватерполистима уз поруку да буду бољи од себе и уз молитву Богу да резултат буде најбољи.

-Ако будете као један организам, успех је загарантован, поручио је Патријарх српским ватерполистима уз жеље и молитву да се врате са медаљом.


Извор: Инфо-служба СПЦ