Type Here to Get Search Results !

Медијски делатници Радија "Слово љубве" прославили славу

На празник Покрова Пресвете Богородице, у четвртак 14. октобра 2021. године, Радио "Слово љубве" Архиепископије београдско-карловачке СПЦ прославио је своју славу и 12. годишњицу постојања и рада, у Вазнесењској цркви Светом Литургијом којом је началствовао старешина овог храма и главни и одговорни уредник Радија, протојереј Арсеније Арсенијевић.


Звучни запис беседе


Након прочитаног Јеванђеља о. Арсеније је беседио о покрову Пресвете Богородице као заштити од злих сила.

"Човек који нема Небески покров остаје незаштићен...Ми смо житељи Царства Божјег, наш свет није никакав виртуелни свет, већ реални свет, почетак нашег бивствовања у Царству Божјем...искључимо мисли из виртуелног напајања и укључимо се у благодатно напајање Свете Цркве...Наше мисли да буду мирне, али и очишћене".

Честитајући славу Радију Слово љубве, отац Арсеније је између осталог казао да је ово медијска кућа која не ствара виртуелни свет, већ има мисију да Христову науку пренесе народу и да служи као нека врста "антивирусног" система за све ово што нам се у овом тренутку дешава". Причешћујмо се Даровима у нашим храмовима, учествујмо у Божјем животу и учинимо тако наш свет лепшим, рекао је отац Арсеније.

Након Свете Литургије о. Арсеније је, са братством храма и запосленима на Радију, пресекао славски колач.  


Извор: Радио Слово љубве