Type Here to Get Search Results !

Сусрет Митрополита волоколамског Илариона и папе Фрање

У згради Дворане за аудијенције Павла VI у Ватикану, 6. октобра 2021. године председник Одељења за спољне црквене послове Московске патријаршије, Митрополит волоколамски Иларион састао се са Папом Фрањом.


На почетку разговора, Митрополит Иларион пренео је поглавару Римокатоличке цркве срдачне поздраве Његове Светости Патријарха московског и све Русије Кирила. Председник ОСЦП-а је приметио да се од састанка поглавара две највеће хришћанске цркве у свету у Хавани њихова билатерална сарадња интензивно развија. Активна интеракција нам омогућава да спроведемо значајан број заједничких пројеката који се односе на помоћ прогоњеним хришћанима, заштиту традиционалних вредности, друштвену службу, образовање и културу.

Са своје стране, Папа Фрањо је изразио радост због могућности да се сретне са Митрополитом Иларионом и да са њим разговара о актуелним питњима односа са Руском Православном Црквом.

Даље, стране су разговарале о бројним питањима на дневном реду билатералних односа између Римокатоличке Цркве и Руске Православне Цркве.

На крају састанка, папа Фрања и Митрополит Иларион разменили су дарове за успомену на сусрет.


Извор: Служба за информисање ОЦСП-а