Type Here to Get Search Results !

Митрополит Онуфрије прославио 31. годишњицу архијерејског служења


Његово блаженство Митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије јуче, 9. децембра 2021, године молитвено је прославио 31. годишњицу архијерејског богослужења. Предстојатељ Украјинске православне цркве је на годишњицу епископске хиротоније началствовао Божанственом литургијом у Успенском саборном храму Кијево-печерске лавре, саопштило је Информативно-просветно одељење УПЦ.


Предстојатељству су саслуживали Митрополит одески и измаилски Агафангел, Митрополит вишгородски и чернобилски Павел, Митрополит чернобилски и буковински Мелети, домаћи епископи Украјинске православне цркве, братсво манастира, многобројно свештенство и свештеномонаштво.

У току богослужења узнесене су усрдне молитве за заустављање ширења епидемије, за лекаре и болесне.

Након отпуста, отпевано је многољетствије, а Митрополит одески и измаилски Агафангел прочитао је честитке Светог синода Украјинске православне цркве Његовом блаженство Митрополиту Онуфрију поводом 31. годишњице архијерејске хиротоније.

Предстојатељ УПЦ је заблагодарио епископима и верницима на честиткама и молитвама и пожелео да нас благодат Божија „увек испуњава и помаже да достојно испуњавамо наше земаљско служење, свој земаљски живот, и да нам Господ својом благодаћу омогући да будемо причасници вечног спасења на небесима“.

На крају је Његово блаженство Митрополит Онуфрије благословио сабране и примио честитке пастве.


Извор: Православнаја жизњ