Type Here to Get Search Results !

Протопрезвитер-ставрофор др Владимир Ступар у емисији "Врлинослов": Страшно је да човек проведе вечност у немогућности да види лице Божје


Гост новог издања емисије "Врлинослов" на Телевизији Храм, Архиепископије београдско-карловачке, био је протопрезвитер-ставорофор др Владимир Ступар. У емисији аутора и водитеља г. Слободана Стојковића, прота Владимир је говорио о православном погледу на смрт.


Одговараћи на питања која су имала за циљ да проникну у тајну хришћанског погледа на смрт, прота Владимир је своје казивање утемељио на светописамским истинама и светоотачком искуству Цркве, које је по питању погледа на смрт јасно, недвосмислено и увек води ка истом циљу. 

Никада се свети оци нису плашили смрти, и у Светом Писму се не говори да се ми плашимо смрти, јер смрт не постоји, али постоји суд Божији, и привремени и страшни суд, на којем требамо да дамо добар одговор. Како ћемо дати добар одговор? Господ каже у Светом Писму "Не бојте се оних који убијају тело и не могу више ништа учинити, него се бојте онога који пошто убије тело може да вргне у пакао." Много је страшно да човек на вечном плану проведе целокупну вечност у немогућности да види лице Божије, рекао је протопрезвитер-ставрофор др Владимир Ступар гостујући у овонедељном издању емисије Врлинослов

Ово је био први део разговора на тему православног погледа на смрт, а у наредној емисији чије ауторство потписује Слободан Стојковић, биће уприличен наставак разговора на тему у којој се налази смисао нашег живота.