Type Here to Get Search Results !

Епископ Теодосије служио Божићну Литургију у манастиру Грачаница


На најрадоснији Хришћански празник, празник рођења Господа Исуса Христа, Епископ рашко-призренски, г. Теодосије, служио је Свету архијерејску Литургију у манастиру Грачаница. Епископу су саслуживали свештеници приштевског намесништва, док су за певницом појале монахиње овог манастира.


Светој Литургији је присуствовао и директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић, председник Српске листе Горан Ракић, потпредседник Далибор Јевтић, градоначелница Грачанице Љиљана Шубарић и председник Привременог органа Новак Живић. 

Епископ рашко-призренски Теодосије пожелео је да Божић донесе мир међу људима, љубав, уважавање и поштовање на овим просторима.

“Да нас Господ орадости, да нам Господ подари изобиље плодава овоземаљских и духовних дарова како би смо могли да величамо његово име”, поручио је владика Теодосије.

Владика је захвалио на присуству директору Канцеларије за Косово и Метохију Петру Петковића и његовим сарадницима и навео да је част што су са српским народом данас на Божић, јер долазе из далека остављајући своје породице на најрадоснији празник.


Извор: Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска