Type Here to Get Search Results !

Божић свечано прослављен у крушевачком Саборном храму, богослужио Епископ Давид

 

На празник Рођења Господа и Спаса  нашег Исуса Христа, у петак 7. јануара 2022. године, Његово Пресвештенство Епископ крушевачки Господин Давид служио је свету Литургију којој је предходило празнично јутрење.


Епископу су на светој Литурији саслуживали: протојереји-ставрофори Ђорђе Милојковић, Будимир Којић, Цветан Топличанин, Драгиша Јовановић, Живојин Којић, протојереји Драгић Илић, Александар Ерић, јереји Ненад Драгичевић, Андрија Јелић и Јован Јовановић, протођакон Јован Миленковић и  ђакон Ненад Матић.

Овом приликом је владика Давид у чин свештенођакона рукоположио дипломираног теолога и вероучитеља Ђорђа Којића, сина високопречасног проте-ставрофора Будимира Којића и протинице Снежане из Крушевца.

Посланицу Његове Светости Патројарха српског Господин Порфирија и свих Архијереја наше свете Српске Православне Цркве прочитао је старешина храма протојереј-ставрофор Ђорђе Милојковић.

Саборни храм је био испуњен верним народом, децом и одраслима, који су се припремили за свето Причешће и кроз свету Чашу сјединили се са Господом на спасење и живот вечни.


Извор: Епархија крушевачка