Type Here to Get Search Results !

Саопштење за јавност Митрополије црногорско-приморске

 

У вези вијести објављене на порталу ЦДМ о смјени протојереја-ставрофора Драгана Митровића са дужности Архијерејског намјесника подгоричко-даниловградског, одбацујемо све инсинуације на рачун угледног оца Драгана, свештенослужитеља Цркве Божије, који је веома заслужан за обнову духовног живота у Подгорици и много шире, а исто тако и за изградњу и украшавање Саборног храма Васкрсења Христовог у Подгорици, као и Саборног храма Светог Јована Владимира у Бару и многих других новоподигнутих и обновљених светиња.


 Сам прота Драган послије деценија свог непосусталог труда и жртвовања за Цркву затражио је да буде разријешен од дужности архијерејског намјесника па према томе његово разрјешење нема никакве везе са дневном политиком, а ЦДМ, није јасно због чега, посебно истиче да је протин брат министар професор Ратко Митровић.

Поменути портал и овај догађај из живота Цркве хоће да означи политичком квалификацијом, што је нетачно и злонамјерно. Колико је ЦДМ-у стало до објактивног информисања јавности види се и по томе што у свом тексту не помиње званичну титулу Митрополита црногорско-приоморског Господина Јоаникија, а уз то, да обмана буде што већа, читаоцима подмеће као кукавичје јаје непостојећи назив „ црква Србије“ умјесто свуда признатог имена Српске Православне Цркве. Толико о његовој објективности и добрим намјерама.


Извор: Митрополија црногорско-приморска