Type Here to Get Search Results !

ТВ Храм реализује музички пројекат „Земљи со, а тами сјај“ - Премијерно приказана божићна песма „Христос се роди“

 

Телевизија Храм Архиепископије београдско – карловачке, уз подршку Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама и братством храма Светог Саве, реализовала је у протеклој години пројекат под називом „Земљи со, а тами сјај“.


У питању је музичка компилација од 12 нумера, на којој учествују бројни наши уметници и музичари. Сергеј Ћетковић, Биља Крстић, Душан Свилар, Леонтина Вукомановић, Хорови Храма Светог Саве на Врачару, Катарина Божић...само су неки од учесника који су својим учешћем дали допринос овом пројекту. 

На компилацији ће се наћи неке од нумера из продукције Телевизије Храм, које су обележиле претходну годину, као и потпуно нове, ауторске нумере. 

Ово је година неколико јубилеја везаних за Св. Владику Николаја Велимировића, стога је одабиром увршћено и неколико његових песама, до сада необјављених. 

Између осталих, ту је и његова чувена „Победна песма“, у потпуно новом музичком руху коју изводе хорови храма Светог Саве са гостима. 

Израда музичких аранжмана поверена је Растку Аксентијевићу и Небојши Брдарићу, а све нове нумере снимане су у Студију Спарта, осим једне, која је реализована у сарадњи са РТВ Војводина, о чему ће ускоро бити више речи. 

Песме ће бити објављиване као синглови, а ускоро се очекује и издавање самог компакт диска. 

Током снимања, у радосној атмосфери, свако од извођача уткао је по нешто своје и аутентично и настале су  нумере, нешто савременијег звука за које смо сигурни да ће бити топло прихваћене. 

Прва од песама коју представљамо је Божићна нумера, „Христос се роди“.

Аутор текста  је Драгана Д. Мирковић, музику потписује Ана Ивановић.

Учесници на песми су Сергеј Ћетковић, Леонтина Вукомановић и дечији хор „Чаролија“, Даница Крстић, Душан Свилар, Ана Ивановић и Зое Кида.

Радујемо се да са вама, драги гледаоци, поделимо радост Божића, и нову, духовну музику, и заједно славимо Господа кроз песму и молитву!

Датуми објављивања свих нумера ће бити објављивани путем Телевизија Храм и као и њених пратећих друштвених мрежа, све информације биће доступне на програму Телевизије Храм, сајту и друштвеним мрежама. Мир Божији Христос се роди, ваша Телевизија Храм.