Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Свака реч је важна и драгоцена


Реч је важна и драгоцена, јер се и сам Син Божји назива Речју. Реч је битна треба да водимо рачуна шта и како изговарамо, каквих и којих речи се држимо, јер реч може да буде лековита, спасоносна, животворна, али реч може да буде и оштрија од мача, убиствена и смртоносна - рекао је Епископ Јустин у својој беседи у Цркви Светог Александра Невског 24. маја 2022. године.

Његово Преосвештенство, викарни Епископ хвостански и изабрани западноевропски г. Јустин, началствовао је Светим евхаристијским сабрањем на празник Светог Кирила и Методија, 24. маја 2022. године у цркви Светог Александра Невског у Београду. Епископу Јустину саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке.

У својој беседи, Епископ Јустин је говорио о данашњем празнику, о светој браћи Ћирилу и Методију, да су они донели благу вест и спасоносну реч и да и ми данас сведочимо плодове њихове мисије и додао да треба да пазимо са одговорношћу на сваку изговорену реч, јер реч је важна и драгоцена јер се сам Син Божји назива Речју. Реч може да буде лековита, животворна, али може бити и оштрија од мача и смртоносна.


Извор: Телевизија Храм