Type Here to Get Search Results !

Јеромонах др Владимир (Палибрк) на слави храма у Витасојевићима: Где је сабрање у име Господње, ту је и Дух Свети

У недељу Свих Светих 19. јуна 2022. године, на празник Преподобног Висариона и Преподобниг Илариона Новог, на петровске покладе, свечано је прослављена слава храма у Витасојевићима, посвећена Пресветој Тројици. Свету литургију служили су јеромонах др Владимир Палибрк, сабрат манастира Острога и протојереј Радмило Чизмовић, парох пјешивачки.


Звучни запис беседе


У олтару је чтецирао чтец Стефан Бањевић. За пјевницом су појале чланице црквеног хора при саборном храму Светог Георгија на Богетићима, Милена, Јована, Марија Бањевић.

После прочитаних одјељака из Апостола и Јеванђеља, сабраном народу бесједом се обратио јеромонах др Владимир Палибрк.

После причешћа освештан је и пререзан славски колач, и одслужен је помен за велику добротворку цркве блаженопочившу Крстињу Савићевић. Потом је приређена трпеза љубави за све присутне. На ручку је све поздравио парох пјешивачки протојереј Радмило Чизмовић.

На свечаном славском ручку професор Цетињске богословије Александар Вујовић, свима присутним честитао је храмовну славу и празник, пренијевши поздраве и благослове Митрополита црногорско—приморског г. Јоаникија.

У име домаћина све племенике и драге госте поздравио је кум овогодишње славе Стефан Савићевић.

У току славске трпезе уз струне гусала, запјевали су гуслари Никола Кривокапић и Бошко Вукићевић Добрушки. Домаћини за идућу 2023. годину, биће црквени одбор.

Светотројично сабрање и ове године у храму Пресвете Тројице у Витасојевићима, посвједочило је јединство у љубави и заједништву око имена Божијег.


Александар Вујовић


Извор: Радио-Светигора