Type Here to Get Search Results !

Епископ Јеротеј: Наш земаљски живот у Цркви се преображава у Вечни живот


У својим посланицама, Апостол Павле се обраћа хришћанима из разних градова и каже им свети. Наравно, ми сви знамо да као слаби људи често падамо али и устајемо кроз покајање и кроз сабирање на светој литургији где се поново освећујемо и тако наш живот, овај краткотрајни земаљски, у цркви се преображава у вечни живот. Већ га пробамо на неки начин, али не у пуноћи, у пуноћи ћемо га живети када поново дође наш Господ други пут са свим анђелима и са свим светима, - рекао је Епископ Јеротеј у својој беседи, 19. јуна 2022. године у храму Светог Димитрија на Новом Београду.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ топлички и изабрани Епископ шабачки г. Јеротеј началствовао је светим евхаристијским сабрањем у храму Светог Димитрија на Новом Београду, у Недељу Свих Светих, 19. јуна 2022. године.

Епископу Јеротеју саслуживало је свештенство овог храма.

У својој надахнутој беседи, Епископ Јеротеј је говорио о недељи Свих Светих и додао  да нас кроз овај празник Црква опомиње да се ми у Цркви освећујемо и како каже у молитви све нас и на предложене дарове Црква нас упућује на то да је она света и да нас као њене чланове чини светима:

У својим посланицама, Апостол Павле се обраћа хришћанима из разних градова и каже им свети. Наравно, ми сви знамо да као слаби људи често падамо али и устајемо кроз покајање и кроз сабирање на светој литургији где се поново освећујемо и тако наш живот, овај краткотрајни земаљски, у цркви се преображава у вечни живот.  Већ га пробамо на неки начин, али не у пуноћи, у пуноћи ћемо га живети када поново дође наш Господ други пут са свим анђелима и са свим светима.


Извор: Телевизија Храм