Type Here to Get Search Results !

Именован нови председавајући Одељења за спољне црквене послове и ректор ОЦАД-а


Дана 7. јуна 2022. године, на заседању Светог Синода Руске Православне Цркве, учесници су разматрали питање управљања Епархијом будимпештанском и бечком, преноси Патријаршија.ру.


Донета је одлука да се митрополит будимпештански и бечки Марко ослободи управе Епархије будимпештанске и бечке уз захвалност за учињени труд.

Митрополит волоколамски Иларион именован је за администратора Епархије будимпештанске и бечке, уз разрешење дужности са места председавајућег Одељења за спољне црквене послове Московске Патријаршије, сталног члана Светог Синода и ректора Општецрквених постдипломских и докторских студија „Свети Кирило и Методије“.

Митрополит корсунски Антоније, са титулом волоколамски, именован је за председника ОСЦП-а и сталног члана Синода са привременим задржавањем управе Егзархата Западне Европе и места руководиоца Канцеларије Московске Патријаршије за институције у иностранству, а ослобођен управљања Епархијом корсунском.

Привремена управа Епархијом корсунском поверена је архиепископу мадридско-лисабонском Нестору.

Протојереј Максим Козлов, председник Просветног одбора Руске Православне Цркве, постављен је за ректора Општецрквених постдипломских и докторских студија и сачувао је досадашње функције.


Извор: Мospat.ru