Type Here to Get Search Results !

Хиландарски игуман Методије за Преображење у Калифорнији


Високопреподобни архимандрит Методије, игуман Светог манастира Хиландара, посетио је на празник Преображења Господњег Епархију западноамеричку СПЦ. У пратњи игумана био је јерођакон Нектарије.

Уочи празника, игуман Методије је саслуживао Његовом Преосвештенству Епископу западноамеричком Г. Максиму на вечерњој служби у Саборној цркви Светог Стефана у Алхамбри у Калифорнији. Након службе уприличен је и сусрет са са верним народом, на коме је игуман одржао поучну беседу о духовном животу монаха али и свих хришћана.

На празник Преображења, игуман Методије је саслуживао владици Максиму у саборном храму, где му је предао препис иконе Пресвете  Богородице Тројеручице из Хиландара. Преосвећени владика је примио икону за великом радошћу и захвалношћу и поставио је у саборној цркви, где ће верни народ моћи да јој се поклони и прими благослов.

Након Свете Литургије присутни су се окупили на свечаном ручку. Игуман Методије је поздравио присутне, пренео благослове са Свете Горе, након чега је одговарао на питања парохијана на различите теме.

У захвалност за њихову љубав и подршку манастиру Хиландару, даровао је Хиландарску споменицу Дебри Тасић, одајући тако почаст њеном покојном супругу Миодрагу и породици Тасић за учињено добротворство Светом манастиру Хиландару. Старешини Саборног храма Светог Стефана, протојереју-ставрофору Николи Чеку, подарио је напрсни крст.


Извор: Хиландар