Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Онај који верује нема чега да се плаши


Његово Преосвештенство викарни Епископ хвостански и изабрани Епископ западноевропски г. Јустин (Јеремић) служио је данас, 04. августа 2022. године, свету архијерејску Литургију у храму св. Марије Магдалине у Белом Потоку, поводом славе ове светиње, известила је редакција Радија "Слово љубве"


Звучни запис беседе


„Господ од нас хоће да будемо храбри и неустрашиви“ а једино што је потребно у овом животу јесте „да заволимо Христа“, јер ће онда све добити свој смисао – у Христу, рекао је Епископ Јустин у беседи и истакао: "Пођимо од себе, завиримо у одаје свога срца, будимо ми бољи, потрудимо се да будемо људи Светога Саве, људи Марије Магдалене, људи Христови".

Владика је на почетку беседе подсетио да је управо вести о Васкрсењу Христовом пренела св. Марија Магдалина, која и „са овога места, кроз сваку свету Литургију, свету службу и звоно које се чује са торња храма“ – објављује истину да је смрт побеђена. „То је најважнији догађај, догађај без којега наша вера, наш живот и наше постојање не би имали апсолутно никаквога смисла“ напоменуо је Владика Јустин и додао да није лако веровати.

Ова Божија угодница је после исцељења од Господа Христа, „без резерве и без трунке сумње, до последњега даха и до последњега тренутка Христовога земаљскога живота била уз Њега“ указао је Владика Јустин и додао да је била једна од ретких која Му је била верна и после смрти. „Не само да се није уплашила када је и њена вера била на испиту ... она устаје и одлази на гроб Господњи, не плаши се никога и ничега јер се љубав не плаши а онај који верује нема чега да се плаши“ рекао је Епископ хвостански.

Стога је она због своје „пламене вере и неустрашивости била удостојена да јој се васкрскли Господ први јави од свих људских бића“ рекао је Владика, подсетивши сабране да се њене нетељене и свете мошти налазе у манастиру Симонопетри.