Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован: Вера без дела не даје плод


Дана, 26. октобра 2022, Његово Преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог Јоаникија Девичког у крагујевачком насељу Бресница на празник Светих мученика Карпа и Папиле и Свете новомученице Злате Мегленске.


Звучни запис беседе


Његовом Преосвештенству саслуживали су протојереј Саша Антонијевић, јереј Милош Ћурић и ђакон Немања Стојковић, док је за певницом појао протојереј Драгослав Милован.

-Са благодаћу Божијом све ћемо лако поднети. Видимо како је Света Злата поднела мученичку смрт. Благодат ју је крепила. И нас ће крепити али треба да живимо у благодати. Да живимо у благодати, да узрастамо у благодати и да напредујемо у благодати. Нека нам Господ и Света великомученица Злата Мегленска помогну да чувамо веру да би вера чувала нас. Да се наша вера стално умножава у нама и да нам вера не буде само на језику, него да веру ми потврђујемо делима. Баш онако како то каже Свети апостол Јаков: – Вера без дела је мртва. А и дела без вере су мртва, рекао је Епископ Јован.


Извор: Епархија шумадијска