Type Here to Get Search Results !

Епископ Херувим: Када смо загледани у Христа, доживљавамо преображај


На празник Преподобне мати Параскеве - Свете Петке, 27. октобра 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски началствовао је на евхаристијском сабрању у храму посвећеном данашњем празнику на Доброј Води у Вуковару.


Епископу Херувиму саслуживали су протојереј-ставрофор Саша Кузмановић, архијерејски намесник вуковарски, протојереј-ставрофор Зоран Симић, свештеник у пензији, протојереј-ставрофор Миљен Илић, други парох вуковарски, протојереј-ставрофор Добривоје Филиповић, свештеник у пензији, јереј Вукашин Цветојевић, предстојник катихетског уреда Епархије осечкопољске и барањске, ђакон Војислав Николић, ђакон придворне капеле Светог првомученика и архиђакона Стефана у Даљу и ђакон Слободан Гајдашевић.

*Света Петка је својим животним подвигом показала да се без обзира на све недаће, проблеме и тешкоће може стицати светост и заједница са Господом Исусом Христом. Ништа није немогуће, Бог руши и поредак природе. Ако је човек усредсређен на молитву, усмерен ка Христу, његово се целокупно биће мења. Човек се тако преображава и добија свој други лик, облагодаћује се. Светитељи Божији су нам пример како је све то могуће, таква је била и Света преподобна мати наша Параскева. Велика угодница Божија која је ради Христа поднела велики подвиг, рекао је Епископ Херувим.


Извор: Епархија осечкопољска и барањска