Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Дужни смо да се испунимо врлинама и будемо христолики


Прослава празника Обновљења Храма Светог великомученика Георгија (Ђурђиц) у Манастиру Враћевшници почела је Светом  Архијерејском Литургијом коју је служио Владика жички Господин Јустин на дан манастирске славе 16. новембра 2022. године.

Владики су саслуживали локални свештеници, а службу су појањем украшавале сестре Манастира Враћевшнице. У оквиру Свете Литургије, након прочитаног јеванђелског одељка, Владика Јустин је беседио о страдањима Светог Георгија, одрицању зарад вере, и чистоти вере хришћана. Након тога, говорио је о мати Ани Аџић, њеној духовној снази и чистој вери коју је чувала до краја свог земаљског живота 1975. године. На крају Литургије освећен је славски колач и жито, а Литургији су присуствовали многобројни свештеници, монаштво, председник Општине Горњи Милановац г. Дејан Ковачевић и велики број верног народа.

Након Литургије приређен је свечани програм отварања спомен-собе посвећене мати Ани Аџић и њеном оцу педагогу Сретену Аџићу, који су приредили гости из Јагодине, као и Музеј рудничко-таковског краја из Горњег Милановца уз помоћ сестринства. Владика Јустин је свечано отворио спомен-собу за јавност и том приликом се и сам упознао са многобројним изложеним предметима, документима, преписком и грађом коју ће посетиоци манастира убудуће моћи да погледају.

По завршетку Свете Литургије и свечаног програма, припремљена је трпеза љубави за све присутне.


Извор: Епархија жичка