Type Here to Get Search Results !

Митрополит Јоаникије: Божја милост се излива на све оне који се у име Божје труде


Митрополит црногорско-приморски г Јоаникије пререзао је вечерас, у навечерје празника Обновљење храма Светог великомученика Георгија – Ђурђиц  славски колач и благословио просторије и чланове подгоричког Ансамбла народних игара и пјесама “Ђурђевданско коло”.


Владика је рекао да је овим чином призват Божји благослов на све оне који се овдје сабирају.

“И који се овдје уче и играма и пјесмама и који на такав начин улазе у тајне наше културе и традације. И свакако. пошто је под окриљем и благословиом Цркве све што се овдје дешава, онда улазите и у тајну љепоте наше свете православне вјере”, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Владика је додао да се Божја милост излива на све оне који се у име Божје труде.

“А пјесма и игра – то је непосредни излив радости и љепоте живота. Али није свака игра и свака пјесма за похвалу. Него кад се то све добро научи, сложи и хармонизује, онда је то лијепо. А они који се од младих дана труде да се науче пјесми и игри, они заправо умножавају своје таленте”, казао је он.

Митрополит Јоаникије је “ђурђевданцима” рекао да је веома важно што су одабрали за своју славу Ђурђиц.

“Свети Ђорђе је био пун врлина, пун храбрости, био је војвода… Он је кроз вјеру усавршио све таленте које му је Бог дао. Тако и ви, дјецо, имате много талената. Ни сами нијесте свјесни колико их имате. Нека вам је на здравље и на спасење”, казао је Митрополит Јоаникије.

У име Ансамбла Митрополита Јоаникија је поздравила госпођа Оља Стојановић.


Извор: Митрополија црногорско-приморска