Type Here to Get Search Results !

Епископ Херувим: Реч Божија је једини прави пример и васпитач, од те се Речи ствара аутентичан човек


На празник Светог великомученика Димитрија, 8. новембра 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим началствовао је на  евхаристијском сабрању у храму посвећеном овом светитељу у Даљу.


Епископу Херувиму саслуживали су: протојереј-ставрофор Милован Влаовић, други парох даљски, протонамесник Драган Сердар, други парох боровски, јереј Вукашин Бојић, први парох даљски и ђакон Војислав Николић, ђакон придворне капеле Светог првомученика и архиђакона Стефана у Даљу. Литургијском слављу присуствовао је начелник Општине Ердут, господин Југослав Весић.

На крају светог евхаристијског сабрања, Епископ Херувим освештао је славске дарове и преломио славски колач поводом храмовне славе.

У својој богонадахнутој беседи Епископ Херувим беседио је о Светом великомученику Димитрију и светим угодницима Божијим који својом вером и молитвом показују пут свима нама: Молитвама светих који су свој живот посветили испосничком начину живота и ревносној молитви која је као огњени пламен свет се одржава у својој равнотежи. Такву молитву имали су Свети великомученик Димитрије, Свети великомученик Георгије и сви Свети мученици кроз векове. Својом молитвом и својим животом показали су пут свима нама, пут Васкрсења којим ми слаби и немоћни људи треба да идемо.


Извор: Епархија осечкопољска и барањска