Type Here to Get Search Results !

Епископ Иларион: Богу смо потребни као деца Његова


На празник Светог великомученика Димитрија Солунског, 8. новембра 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион служио је свету архијерејску Литургију у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Зајечару.


Саслуживали су протојереј Игор Ивковић, јереји Новак Бојанић, Марко Радосављевић и Срђан Василијевић, војни свештеник; као и ђакон Вук Јовановић, док је на литургијске прозбе одговарао црквени хор.

По завршетку Литургије, окупљеним верницима говорио је владика Иларион, рекавши:- Није свако трпљење спасоносно. Важно је да знамо да није свако трпљење богоугодно и човеку на спасење. Само оно што трпимо Христа ради, за Истину Божју, за Правду Божју, за свето Јеванђеље, само оно што трпимо ради држања заповести Господњих је оно трпљење које нам бива на спасење. Све друго бива као последица живота ван Цркве, ван благодати и благослова Божјег. Није довољно једном годишње доћи на свету Литургију и принети славски колач и жито, већ је неопходно стално присуствовати на евхаристијским сабрањима како бисмо своје животе усмерили ка Христу. Богу не требају наши колачи, наше жито и свеће. Богу смо потребни ми као деца Његова.


Извор: Епархија тимочка