Type Here to Get Search Results !

Сусрет Епископа шабачког са Градоначелником Лознице


У Владичанском двору у Шапцу 15. децембра 2022. године одржан је први службени састанак Његовог Преосвештенства Епископа шабачког г. Јеротеја са градоначелником Лознице г. Видојем Петровићем и његовим дугогодишњим сарадником г. Љубинком Ђокићем. 


Разговарано је о заједничком ангажовању на унапређењу сарадње, заједничким пројектима и решавању затечених проблема на подручју лозничке општине. Став епископа Јеротеја да су традиционална породица и вредности које из ње произилазе темељ друштва, као и да у том процесу незаобилазан допринос даје верска настава у школама, наишао је на веома позитиван пријем код првог човека лозничке општине.

Градоначелник је известио епископа Јеротеја о плановима за развој привредног и друштвеног живота лозничке општине, посебно наглашавајући да је свето православље обједињујућа нит која народ повезује и прожима у свим аспектима живота. У светлу протеклих и предстојећих молитвених и комеморативних свечаности истакнуто је да је целокупни друштвени напредак подручја многострадалне Епархије шабачке омогућен захваљујући хришћанском етосу народа, који је способан да прашта, а да при том не остане заробљен у зачараном кругу инфериорности и мржње.

Саговорници су једнодушно нагласили значај и важност наставка и унапређења узајамне сарадње у корист свих житеља Епархије шабачке.


Извор: Епархија шабачка