Type Here to Get Search Results !

Епископ славонски Јован угостио генерала у резерви г. Рафаела Јубинија

У пратњи проректора Универзитета у Трсту г. Волтера Серга, од 8. до 12. децембра 2022. године године Епархију славонску посетио је бригадни генерал у резерви Рафаел Јубини из Италијанске падобранске бригаде „Фолгоре“, коју је Свети Синод Српске Православне Цркве одликовао орденом Светог Саве зато што је у Погрому 2004. године ова бригада заштитила Пећку Патријаршију и Дечане.


Уважене госте том приликом примио је Његово Преосвештенство Епископ славонски г. Јован, те их упознао са обновом светиња Епархије славонске.

Током боравка у Славонији, генерал Јубини и г. Серго су у пратњи Преосвештеног владике Јована посетили и манастир Ораховицу где су се састали са Њеном Екселенцијом гђом Јеленом Милић, амбасадором Републике Србије у Републици Хрватској, а након тога посетили су и Његову Преузвишеност бискупа Пожешког монс. др Антуна Шкворчевића.

У част уважених гостију Република Српска је такође организовала свечани ручак чији је домаћин био професор бањалучког Универзитета г. Жељко Будимир, саветник председника Републике Српске за иностране послове.


Извор: Епархија славонска